Aktiviteter och Uthyrning

Grupputveckling

Vi arbetar med flera olika metoder för grupputveckling, och arbetar gärna utomhus. Utepedagogik är ett av våra redskap, det handlar om att genom olika övningar, belysa situatioiner som dyker upp på arbetsplatsen el. liknande och sedan kunna prata om dessa som metaforer och belysa problemen, hitta lösningar och kanske upptäcka andra sidor hos teamets medlemmar. Två teser som vi arbetar med är: Det vi fokuserar på blir vår verklighet och  Den gemensamma kunskapen är alltid störst

I övrigt använder vi flera av de etablerade ledarskapsteorierna och redskapen för visions- och förändringsarbete. Skillnaden är att vi kanske tar med dig och din grupp till en vacker miljö, en lägereld eller på en vandring till en utsiktspunkt och där du får diskutera viktiga frågor med dina arbetskamrater på vägen, ofta två och två, och sedan sitta tillsammans vid lägerelden och kaffet, för att ta de beslut och inriktningar som behövs för framtiden.

Vi ordnar också enklare utmaningar och personalträffar för dem som vill.

Kulobus har ett antal kajaker för uthyrning.

Vår grundtanke är att vi vill erbjuda kajaker av lite skiftande modeller, både för nybörjare, men också för dem som paddlat lite innan. Det skall funka för en kvällstur, men också för en weekendpackning och havsturer. Vi tycker att vi har lyckats med detta och kan erbjuda följande kajaker.

Rotomod Ysak, en plastkajak som är relativt flatbottnad och stabil. En uppdragen för, gör att kajaken oftast går över vågen och håller dig torr.

Havspaddeln Expedition, en plastkajak som är snabb, går att paddla för flera dagars tälttur bland kobbar och skär, eller i någon insjö. Funkar bra för dagsturer och är snäll mot nybörjare.

Seabird Expedition, en rundbottnad kajak i plast som är något kortare,men ändå lättdriven med två rejäla packutrymmen och stabil .

Plats
Kajakerna finns i Fristad, ett par minuters promenad från Öresjö.
Du kan välja att ta med kajaken på en kajakkärra ner till sjön eller att ta med dem på takräcket till den plats du själv har valt. Vill du få med 4 eller fler kajaker, så har vi en släpvagn med kajakställ som du kan använda.

Priser för uthyrning

1 tim              100 kr
3 tim              200 kr
1 Dag            300 kr       (9-17)
1 Dygn          350 kr      (18-17)
1 Vecka         900 kr
I övrigt efter överenskommelse

Vi kan också ordna turer efter dina önskemål och stå för instruktion efter överenskommelse. Om vi har möjlighet, kan vi också komma med kajakerna till den plats du vill paddla på.

För bokning och frågor,ring Eva 0702-392753, eller Micke 0722-151491, el maila kulobus@gmail.com